Onderhoud en zorg van gietvloeren

voordelen van gietvloer

Bij Jeuring Vloeren begrijpen we dat uw gietvloer niet alleen een esthetische keuze is, maar ook een praktische. Een goed onderhouden gietvloer kan de uitstraling van uw ruimte jarenlang behouden. Hier zijn enkele essentiële onderhoudstips om uw gietvloer in optimale conditie te houden.

Onderhoudsadvies voor uw gietvloer

Om ervoor te zorgen dat uw gietvloer van Jeuring Vloeren zijn esthetische uitstraling en kwaliteit behoudt, is regelmatig en zorgvuldig onderhoud van cruciaal belang. Een goed verzorgde gietvloer kan jarenlang meegaan en blijft er prachtig uitzien. Hieronder vindt u praktische tips voor het dagelijks, wekelijks en periodiek onderhoud van uw gietvloer. Deze richtlijnen helpen u om uw vloer in optimale conditie te houden.

Dagelijks onderhoud:

  • Stof en vuil verwijderen: Gebruik een zachte bezem of stofzuiger met een zachte borstelkop om stof en los vuil dagelijks te verwijderen. Voor het beste resultaat raden we aan om een microvezeldoek of een droge Swiffer te gebruiken voor het oppikken van fijnstof.

Wekelijks onderhoud:

  • Dweilen: Eenmaal per week dweilen met water en een PH-neutraal, zeepvrij schoonmaakmiddel houdt uw vloer stralend en schoon. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën die de toplaag van uw gietvloer kunnen beschadigen.

Vlekken en spillen:

  • Direct actie ondernemen: Gietvloeren zijn bestand tegen de meeste vlekken, maar snelle actie kan permanente schade voorkomen. Verwijder gemorste vloeistoffen en vlekken zo snel mogelijk met een vochtige doek.

Periodiek onderhoud:

  • Diepe reiniging: Afhankelijk van het gebruik van de ruimte kan een periodieke diepe reiniging nodig zijn. Overweeg het gebruik van een professionele schoonmaakservice voor gietvloeren om uw vloer grondig te reinigen zonder deze te beschadigen.

Speciale onderhoudstips:

  • Rubberen voorwerpen: Vermijd langdurig contact met natte rubberen voorwerpen op uw gietvloer, aangezien deze vlekken kunnen achterlaten.
  • Zware belasting: Voor gebieden met zware belasting, zoals industriële ruimtes of commerciële keukens, raadpleeg onze specialisten voor specifiek onderhoudsadvies.

Heeft u hulp nodig?

Bij Jeuring Vloeren staan we klaar om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw gietvloer. Neem contact op voor persoonlijk advies of als u vragen heeft over het onderhouden van uw specifieke type gietvloer.

"*" geeft vereiste velden aan

Vrijblijvend advies?

Ik wil graag een:
Huidige ondervloer:
Het gaat om een: